Bijdragen aan een duurzame en circulaire leefomgeving

Circulariteit en de verduurzaming van onze leefomgeving hebben onze prioriteit. Naast energie- en grondstof besparende maatregelen binnen onze organisatie en projecten onderzoeken we voortdurend mogelijkheden en technieken om duurzaamheid praktisch toe te passen.

De verschillende vestigingen en disciplines van NTP groep hebben hierin een stimulerend en innoverend effect op elkaar waardoor we tot het best mogelijke resultaat komen binnen projecten en processen.

Neem contact op

Hotspot Circulaire weginfrastructuur

Afbeeldingsresultaat voor hotspot circulaire weginfrastructuur

Het project Hotspot Circulaire Weginfrastructuur richt zich op het thema circulaire weginfrastructuur. Het doel is om tussen verschillende sectoren nieuwe producten en diensten te ontwikkelen door het creëren van samenwerkingen.Stichting Circulair Bouwen nodigt overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers uit om zich hierbij aan te sluiten.

Gezamenlijk netwerk

Zeven partijen, waaronder NTP,  hebben een gezamenlijk netwerk rondom circulaire infrastructuur opgezet: Hotspot Circulaire Wegeninfrastructuur. Het project, dat deels gefinancierd wordt door de Europese en Gelderse overheid, zal lopen tot begin 2020. Er worden onder meer themagerichte sessies gehouden over circulaire materialen voor wegen, circulaire inrichting van de bouwplaats, en financiële en juridische aspecten. Ook zijn er sessies die speciaal gericht zijn op alliantievorming. Het doel is om concreet aan de slag te gaan met de realisatie van een aantal concrete projecten. Uiteindelijk werken we toe naar een blauwdruk en naar opschaling.

Betrokken partijen

GFSC Consultants and Engineers en Synerco Communicatie zijn verantwoordelijk voor het projectmanagement, kennisdeling en communicatie, inbreng van technische input en het organiseren van de sessies en concrete projecten. Zij werken hierin samen in de Stichting Circulair Bouwen en zijn aangesloten bij Cirkelstad. Verder zijn De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Radboud Universiteit, de Stichting Agrodome, Optimal Planet en  NTP aangesloten.

Kijk voor meer informatie en evenementen op www.stichtingcirculairbouwen.org.Neem voor meer informatie contact op met Jan Veneman

Projectleider
0653849663 stuur mij een email

Neem voor meer informatie contact op met Nicole 2

Neem voor meer informatie contact op met Nicole Matthijssen

stuur mij een email