Skip to content

Gezond trakteren met de verjaardagslunch

28 januari 2019

Sinds NTP het vitaliteitsprogramma heeft geïntroduceerd komen er vanuit de eigen organisatie steeds meer initiatieven naar boven om gezonder bezig te zijn.
Zo ook bij Ferry Jansen, directeur NTP Enschede. ‘Er wordt inmiddels binnen onze organisatie erg positief gereageerd op ons programma van Charly Green. Mensen worden zich meer en meer bewust van gezond leven. Gezamenlijk sporten, fruit op de werkvloer en gezonder eten wordt langzaamaan steeds meer gemeengoed.

SCEPTISCH

‘Maar eerlijk is eerlijk: in het begin werd er door onze mensen, op de werkvloer en binnen de directie, eigenlijk best sceptisch gereageerd op een vitaliteitsprogramma voor NTP. “Hoezo een vitaliteitsprogramma? Als mensen gezond willen leven kunnen ze dat zelf doen?” Deze vraag werd gesteld maar ik merk dat er de afgelopen jaren een omslag in plaats heeft gevonden.’

Ferry vervolgt: ‘Je bent een heel groot deel van je leven aan het werk en als je omgeving daar stimulerend is om gezond te leven, is het veel makkelijker om zelf ook de stap te zetten.’ ‘Binnen de directie en onder medewerkers is Charly Green inmiddels een begrip. Er wordt vaak grappend een opmerking gemaakt als iemand een broodje kroket of een frietje naar binnen werkt; “Hé mag dat wel van Charly Green?”. Het blijft allemaal heel luchtig maar onbewust zijn we er toch met ons allen mee bezig.’

GEZOND TRAKTEREN

‘Vandaag hadden we de eerste ‘verjaardagslunch’. Ik hoorde zo af en toe geluiden vanuit de organisatie dat het toch wel moeilijk was om gezond te leven met soms wel 2x taart op een dag. En niet trakteren voelt ook niet goed.’

Hierdoor ontstond het idee bij Ferry. ‘Kunnen we niet één of twee keer per jaar gezond lunchen in plaats van al die ongezonde traktaties? Voor het bedrag dat normaal wordt uitgegeven aan taart of appelflappen kopen we nu 4 keer per jaar gezamenlijk een gezonde lunch. De reacties zijn over het algemeen erg positief. En als iemand wel wil trakteren met taart dan is dat uiteraard prima! Het gaat uiteindelijk om de balans!’
Vandaag stond de vuurkorf buiten aan en hebben 45 mensen genoten van een lekkere en gezonde buitenlunch verzorgd door ‘Atelier de Beleving’. Dat smaakt naar meer!