Arnhemseweg Ede

afgerond project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Ede
locatie
Arnhemseweg Ede
start werkzaamheden
01-03-2019
geplande oplevering
1 juli 2019

Project Omschrijving

De Arnhemseweg in Ede wordt momenteel gereconstrueerd. Aanleiding is de opwaardering van de huidige straat naar een snelfietsroute. Tijdens de voorbereidingen bleek dat naast de asfaltrijbaan ook het huidige riool aan vervanging toe was. Daarom vervangt NTP Infra het oude gemengde riool voor een duurzaam gescheiden rioolsysteem. Dit houdt in dat het vuile water (wasmachine, douche, toilet) wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering en dat het hemelwater via een infiltratieriool direct wordt geïnfiltreerd in de bodem.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf hotel De Paasberg t/m het pannenkoekenhuis De Langenberg.
De planning is dat de werkzaamheden eind juli 2019 zijn afgerond.

In onze planning houden wij rekening met het NK Wielrennen en de wielerronde van Ede. De start en finish van deze wielerrondes is op de Arnhemseweg. Om die reden onderbreekt NTP de werkzaamheden in de periode van 17 juni t/m 28 juni.

Bewoners worden in een keukentafelgesprek geïnformeerd over de werkzaamheden. Daarnaast is de actuele informatie te vinden op Facebookpagina “reconstructie Arnhemseweg” en via de projectapp. De app is te downloaden via onderstaande QR code.

Heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager René Marsman.
Hij is te bereiken via telefoonnummer 06- 57 11 42 32 en via e-mail r.marsman@orbis-engineering.nl


Planning

Planning Arnhemseweg Ede

fase1
Start reconstructie fase 1
04-03-2019 t/m 22-03-2019
n
Afgelopen maandag 4 maart is NTP Infra Zevenaar gestart met de 1e fase van de reconstructie van de Arnhemseweg te Ede. Deze werkzaamheden vinden plats ter hoogte van Hotel de Paasberg. Het doorgaande verkeer is gestremd en hiervoor geldt een omleiding. Woningen blijven te voet en per fiets bereikbaar!
fase1
Bomen krijgen een groei injectie
14-03-2019 t/m 18-03-2019
n
De te handhaven bomen krijgen een groei injectie zodat deze in de toekomst vitaal en gezond blijven. Rondom de bomen wordt het voedingsarme zand vervangen door vruchtbaar bomenzand. In verband met aanwezigheid van boomwortels en ligging bestaande kabels en leidingen zuigen we het zand weg. Hierdoor blijven boomwortels en kabels en leidingen intact.
fase2
Vervanging diep gelegen riool
19-04-2019 t/m 22-04-2019
n
Momenteel is NTP bezig met de vervanging g van het diep gelegen riool in een smalle zijstraat van de Arnhemseweg. Het diepste punt van het riool ligt op 3,50 meter onder maaiveld. Voor de veiligheid maken we gebruik van een sleufkist. Deze #sleufkist voorkomt dat het talud instort en onze mensen bedolven worden. De woningen blijven te voet bereikbaar.

Neem voor meer informatie contact op met René Marsman

Projectleider
0657114232 stuur mij een email