Bouw-en woonrijp maken Tichellande Druten Oost

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Ontwikkelingsmaatschappij Druten Oost C.V.
locatie
Druten Oost
start werkzaamheden
06-01-2020
geplande oplevering

Project Omschrijving

In Gemeente Druten maken we de wijk Tichellande in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost C.V. bouw-en woonrijp.

Wonen aan het water is in Nederland populair. Er gaat een rustgevende werking van uit. Daarbij trekt water ook veel bijzondere flora en fauna. In andere wijken zien we daarom de schep de grond in gaan om kunstmatige waterpartijen te creëren. In Tichellande is dat niet nodig. Hier heeft het water historie, reden om de wijk er ook naar te vernoemen.
Tichellande dankt haar naam namelijk aan de zogenaamde tichelgaten die in het hart van het gebied liggen. Deze kleiwingaten zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan door het winnen van klei door steenfabriek Derick & Geldens om stenen en tegels te produceren. De materialen zijn in vele beroemde gebouwen in Nederland terug te vinden.De tichelgaten vormen straks met hun omliggende begroeide randen het groene hart van de wijk Tichellande. Doordat de wijk verder geen doorgaande wegen krijgt, woon je hier rustig én veilig. De wijk wordt gerealiseerd in diverse fasen.

Neem voor meer informatie contact op met Rob van Moerkerk

Projectleider
0642660669 stuur mij een email