Co-creatie Dorpsstraat Enter

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Wierden
locatie
Dorpsstraat Enter
start werkzaamheden
01-10-2019
geplande oplevering

Project Omschrijving

Herinrichting Dorpsstraat Enter

Foto van Dorpsstraat in EnterHet midden van de Dorpsstraat in Enter gaat op de schop omdat de riolering moet worden vervangen. Een goed moment om ook te kijken naar de inrichting van de Dorpsstraat.

De eerste ideeën voor de vernieuwde Dorpsstraat staan inmiddels op papier. De co-creatiegroep heeft samen met landschapsarchitect Oosterink gewerkt aan eerste schetsontwerp.

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn de eerste uitgewerkte ideeën en hebben medewerkers van de gemeente, NTP, landschapsarchitect Oosterink en leden van de co-creatiegroep de eerste schetsen verder toegelicht. Uiteraard was er ook ruimte om wensen en ideeën achter te laten.

De tekeningen die er is getoond, is een eerste uitgangspunt. Er zal nog het nodige veranderen voordat er een definitief ontwerp ligt waarmee in 2020 aan de slag wordt gegaan.


Co-creatiegroep

In september 2019 is er op basis van aanmeldingen een co-creatiegroep samengesteld bestaande uit ondernemers, pandeigenaren en bewoners van de Dorpsstraat. Deze groep is half september voor het eerst bijeengekomen om samen met landschapsarchitect Oosterink tot een eerste schetsontwerp te komen.

Stap voor stap wordt er op die manier toegewerkt naar een definitief ontwerp zodat de vernieuwde Dorpsstraat echt een project van en voor Enter wordt.


Samen werken aan mooie Dorpsstraat

Voor de herinrichting van de Dorpsstraat is NTP geselecteerd. Samen met de gemeente zijn we de kartrekkers van het project. We werken samen met een co-creatiegroep die bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners van de Dorpsstraat. Landschapsarchitect Oosterink begeleidt het co-creatieproces door de wensen en ideeën uit te werken in een ontwerp.


Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Dorpsstraat? Dat kan via onze nieuwsbrief of via de omgevingsapp van NTP op uw mobiele telefoon. U kunt de app vinden in de app store als u zoekt op: Dorpsstraat Enter.

Heeft u vragen of suggesties over de herinrichting van de Dorpsstraat? Dan kunt een mail sturen naar bouwteamenter@gmail.com.
Neem voor meer informatie contact op met Pim Mulder

Projectleider
0612251521 stuur mij een email