Bouwteam Dorpspark De Laak Rheden

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Rheden
locatie
Rheden
start werkzaamheden
11-01-2021
geplande oplevering
2022

Project Omschrijving

Bouwteamovereenkomst Gemeente Rheden en NTP 
De gemeente Rheden gaat samen met NTP aan de slag met een deelproject van het masterplan Zuidflank. In het masterplan staan ideeën die zijn opgehaald bij eigenaren, verenigingen en inwoners voor het gebied dat loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. De Zuidflank bestaat uit sportvelden, openluchtzwembad, een deel landelijk gebied en de entree van het dorp vanaf de snelweg. 

Totaalontwerp voor nieuw Dorpspark
De eerste veranderingen in de Zuidflank zijn inmiddels te zien. Zo is de boomgaard opgeknapt en toegankelijk gemaakt en zijn de werkzaamheden voor de natuurspeelplaats in volle gang. Eind dit jaar is de planning om de parkeerplaats bij de natuurspeelplaats te verkleinen om hier een fraaie toegang tot het dorpspark te maken. Om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van De Zuidflank, gaat de gemeente samen met NTP een landschappelijk totaalontwerp voor een nieuw dorpspark voor Rheden opstellen. Twee onderdelen van dit totaalontwerp worden daarna daadwerkelijk uitgevoerd. Dat zijn: een representatieve en veilige dorpsentree en de aanleg van een recreatief pad door het hele gebied.  Het ontwikkelen van het totaalontwerp gebeurt in overleg met alle partijen onder andere door het instellen van een klankbordgroep.

Planning
Er wordt nu eerst gestart met het totaalontwerp wat eind dit jaar klaar moet zijn. In 2021 kunnen dan de werkzaamheden voor de entree en het pad daadwerkelijk starten die volgens planning eind 2022 klaar zullen zijn.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Ik ben blij dat we nu écht aan de gang gaan met De Zuidflank in Rheden. Er is al veel en lang nagedacht en gesproken over wat hier aan de zuidrand zou kunnen komen. De eerste veranderingen zijn ook al zichtbaar met de komst van de natuurspeelplaats en de opgeknapte boomgaard. Maar nu gaan we, in overleg met eigenaren, verenigingen en inwoners het ommetje door de Zuidflank realiseren zodat iedereen een mooie wandeling door het hele gebied kan maken. Met de komst van een representatieve entree krijgt Rheden de toegang tot het dorp en de Posbank die het verdient.

Kijk voor meer informatie en het masterplan op www.rheden.nl/zuidflank

Klankbordgroep

We ontwerpen het Dorpspark samen met inwoners uit Rheden. Hiervoor richten we een klankbordgroep op die bestaat uit een vertegenwoordiging van inwoners vanuit Rheden en een afvaardiging uit de dorpsraad. Wilt u in de klankbordgroep meedenken over de nieuwe inrichting, dan kunt u zich aanmelden bij omgevingsmanager Wilco Zeilmakers. Let wel. We kunnen niet iedereen in de klankbordgroep opnemen. We gaan kijken naar een evenredige vertegenwoordiging uit Rheden. De klankbordgroep komt 2 tot 3 keer bijeen om het Masterplan samen met gemeente, NTP en landschapsarchitect verder uit te werken en te vervolmaken. Wilt u participeren in de klankbordgroep, of heeft u een aandachtspunt maar wilt u geen zitting nemen in de klankbordgroep, meld u zich dan aan door het invullen van onderstaande velden:

*
*

Wilt u zitting nemen in de klankbordgroep:

Neem voor meer informatie contact op met Wilco Zeilmaker

Omgevingsmanager Rheden
0620820645 stuur mij een email

Neem voor meer informatie contact op met René Marsman

Projectleider
0657114232 stuur mij een email