Herinrichting Deventerweg gemeente Zutphen

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Zutphen
locatie
Zutphen
start werkzaamheden
25-01-2021
geplande oplevering
december 2021

Project Omschrijving

NTP richt in opdracht van gemeente Zutphen de Deventerweg opnieuw in. Het ontwerp heeft gemeente Zutphen samen met de omwonenden en buurtbewoners uitgewerkt. Voor de bewoners was het van groot belang dat er vooral gelet werd op veiligheid en groen. Mede daardoor is er gekozen voor een dubbele bomenrij aan weerszijde van de weg. De weg wordt versmald om te snel rijdend verkeer af te remmen. Inhalen zal niet meer mogelijk zijn door de verhoogde middenas van de hoofdrijbaan.

Op enkele plekken wordt het riool vervangen en tevens meteen kabels verlegd. Fietsers krijgen een vrij liggend fietspad tussen de bomen en voetgangers kunnen straks op twee verhoogde zebrapaden veiliger oversteken. De ventweg krijgt nieuwe bestrating alsmede ook de bestrating van het plantsoen, waarbij de gebakken stenen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Tevens worden er 6 Elektrische laadpalen aangelegd. Op 25 januari zijn de werkzaamheden begonnen. Dit werk wordt gefaseerd uitgevoerd. 

Meer informatie is te vinden op de speciaal hiervoor ontwikkelde app: 'Deventerweg' (te downloaden via Playstore of de Appstore)

Naar verwachting kan eind 2021 dit project worden afgerond.

Neem voor meer informatie contact op met André Sprukkelhorst

Projectleider
0651518861 stuur mij een email