Bouwteam Hogekamp Universiteit Twente

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Universiteit Twente
locatie
Universiteit Twente
start werkzaamheden
01-10-2019
geplande oplevering

Project Omschrijving

De aanleg van de parkeerplaatsen rondom de Hogekamp is inmiddels afgerond. Voor de hele bestrating van de parkeerplaats is cementvrij beton gebruikt. Deze toepassing vond hier op de campus voor het eerst in Nederland plaats. Het puin van oude bestrating dat voor deze toepassing wordt gebruikt is onder andere afkomstig van de campus van de universiteit.

Het plein dat wordt gerealiseerd krijgt een zandkleurige kleur met aan de kopse kanten tribunes van circa twee meter hoog, gecombineerd met zitelementen aan pleinkant en groenbakken aan weerszijden. Het plein wordt gekenmerkt door openheid, toegankelijkheid en inzetbaarheid voor diverse al dan niet spontane, kleinschalige activiteiten.
Duurzaamheid en innovativiteit zijn belangrijke thema’s in het ontwerp en de uitvoering van het plein, dat komt terug in de toepassing van het cementvrije beton, maar ook in dimbare verlichting en de afvoer van water bijvoorbeeld. 

Het fietspad vanaf de Vrijhof over het plein heen naar de achterkant van de campus vormt een diagonaal, dwars over het plein heen. Langs deze diagonaal komen diverse zitmeubels van beton gecombineerd met hout. Lage verlichting langs de diagonaal dient om het fietspad uit te lichten. Hoge masten komen terug op het plein zelf en voetpaden worden tot op kniehoogte verlicht. 

Om het hemelwater dat afgevoerd moet worden goed op te kunnen vangen, is in het plan een helofytenfilter opgenomen, dat zorgt voor een goede en gezuiverde afwatering richting de vijver. Het water in de huidige vijver bij de Hogekamp wordt daarmee weer levendiger en tevens gezuiverd van bijvoorbeeld vervuilende stoffen. Zo ontstaat er weer meer ruimte voor de ontwikkeling van diverse flora en fauna.

Neem voor meer informatie contact op met Pim Mulder

Projectleider
0612251521 stuur mij een email