IJsselkade fase 2

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Zutphen
locatie
IJsselkade Zutphen
start werkzaamheden
20-09-2021
geplande oplevering
voorjaar 2022

Project Omschrijving

Wat gaan we doen
Een groot deel van de IJsselkade heeft in 2017-2018 een nieuwe, groene inrichting gekregen. Binnenkort is het deel van de kade vanaf het waterwerk tot aan de Oude IJsselbrug aan de beurt (fase 2). Er komen onder andere trappen waarop u heerlijk kunt zitten aan de IJssel. En graspodia met dezelfde zitranden en uitstraling als in fase 1.

Wanneer gaan we aan het werk
Maandag 20 september (week 38) gaan we van start. We beginnen met het inrichten van het werkterrein en de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf 4 oktober (week 40) starten we met het aanbrengen van de damwanden. In de maanden januari en februari voeren wij geen werkzaamheden uit. Dit vanwege mogelijke hoge waterstanden en slechte weersomstandigheden. Vanaf medio maart 2022 starten wij met de IJsseltrappen en brengen we het definitieve straatwerk aan.

Vooropnames
In verband met werkzaamheden in de nabijheid van een aantal panden zal expertisebureau Hanselman vooropnames uitvoeren. Hierover is een aparte brief aan u verzonden.

Bewonersavond
Op donderdag 9 september (week 36) houden we samen met de gemeente een informatieavond. Deze vindt plaats van 17:00 tot 19:30 uur op de IJsselkade ter hoogte van de kiosk. We lichten dan de werkzaamheden verder toe en u kunt vragen stellen. Wij nodigen u hiervoor van harte uit. Vanwege de coronamaatregelen is de bijeenkomst in de buitenlucht en is aanmelden verplicht. Dit kan tot en met 4 september via a.volkerink@ntp.nl. Bij slecht weer verplaatsen wij de bijeenkomst. Hierover brengen wij u per mail op de hoogte. Als u tussentijds nog vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met onze omgevingsmanager of uitvoerder.

Neem voor meer informatie contact op met André Sprukkelhorst

Projectleider
0651518861 stuur mij een email