De Glind

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Barneveld
locatie
Barneveld
start werkzaamheden
01-09-2018
geplande oplevering

Project Omschrijving


De Glind is een klein, groen dorp dat valt onder de gemeente Barneveld. Bijzonder aan dit dorp is dat er achter 28 van de ongeveer 140 voordeuren een professioneel gezinshuis zit. 

Het wonen, leren/werken, vrije tijd en de dorpse gemeenschap dragen in dit dorp bij aan de ontwikkeling van een kwetsbare groep kinderen. Werkzaamheden uitvoeren in het jeugddorp De Glind behoeft een speciale aanpak. We voeren het project samen uit met de bewoners en instellingen van De Glind.

Tevens ontzorgen wij de omgeving door een uitgebreid omgevings-management. Onze communicatie is persoonlijk en gericht op de jeugd en volwassenen, doormiddel van het realiseren van educatieve vlogs en een open dag op de Donnerschool (dit is een school voor leerlingen met ernstige sociaal emotionele problemen)

NTP is binnen het gebied verantwoordelijk voor het afkoppelen van het hemelwater en de aanleg van gescheiden rioolstelsel. De werkzaamheden vinden niet alleen plaats in openbaar gebied maar ook op particulier gebied in de tuinen van de bewoners. Hierin ligt de uitdaging voor NTP om samen met de gezinshuizen deze afkoppeling van het hemelwater te realiseren. Al het hemelwater vanuit de Glind wordt afgevoerd naar het water rondom het schateiland. Het schateiland is een natuurspeelplaats waarin NTP een 2-tal putten met roosterdeksel heeft geplaatst voor de waterbeleving van de kinderen.

De huidige woonstraten binnen de Glind zijn momenteel nog voorzien van asfaltverhardingen en zullen tijdens de rioolvervanging worden omgezet naar woonstraten met elementenverharding. Kortom, een veelzijdig en uitdagend project waarin de dorpse gemeenschap met wonen, leren/werken en vrije tijd minimale hinder mag ondervinden.

Neem voor meer informatie contact op met Reinald Loedeman

Assistent Uitvoerder
0619182559 stuur mij een email