Park Bataafse Kamp in Hengelo

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
HK2 Projectontwikkeling en Nijhuis Bouw
locatie
Hengelo
start werkzaamheden
01-03-2021
geplande oplevering
zomer 2021

Project Omschrijving

 

NTP is begonnen met het opnieuw inrichten van het park ‘Bataafse Kamp’ in Hengelo. Het belooft één van de mooiste parken van Twente te worden, waarbij de sterke punten van het park in stand blijven maar er enkele nieuwe elementen worden toegevoegd.  

Dit betekent voor de uitvoering van de werkzaamheden dat we rekening houden met de monumentale bomen en dat er een vernieuwde vijver in het park, compleet met watervalletjes, zal worden aangelegd. Klimaatadaptatie speelt hierin een grote rol. Door het aanleggen van de vijver kan het hemelwater opgevangen worden in het park. Ook de nieuw aan te leggen wadi voorkomt eventueel wateroverlast.

De bestaande bomen die niet in de plannen meegenomen kunnen worden, krijgen een nieuwe plek op het terrein van de University Twente. In het park komen bijzondere bankjes die opgebouwd zijn van gevelstenen die vroeger zijn gebruikt bij de bouw van de Hengelose School Vereniging. Dit gebouw is inmiddels afgebroken maar de materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt.
Een lange strook aan de kant van de Enschedesestraat wordt iets verhoogd en paden worden opgeknapt en deels verplaatst.  

Het project zal rond de zomer opgeleverd worden.

 Neem voor meer informatie contact op met Pim Mulder

Projectleider
0612251521 stuur mij een email