Pilot in Rheine met succes afgerond - nu volgt de volledige sanering

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
AAV-Verband
locatie
Rheine
start werkzaamheden
01-10-2020
geplande oplevering
juni 2021

Project Omschrijving

 

In oktober 2020 is op de locatie van een chemische wasserij in Rheine de pilotfase afgerond die we hebben uitgevoerd in opdracht van het AAV-Verband für Flächenrecycling und Altlasten Sanierung in Hattingen (Duitsland).

Met een grondwatercirculatiesysteem werd een gedeelte van de VOCl-verontreiniging behandeld met gebruik van gestimuleerde anaerobe biologie. Middels online redoxmetingen, qPCR-analyses om de DHC bacteriepopulatie te kwantificeren, en chemische grondwateranalyses is de volledige dechlorinatie tot etheen aangetoond.    
projectfilm

Na een presentatie van de resultaten aan de werkgroep, hebben NTP en het begeleidend bureau GEOlogik de werkwijze verder uitgewerkt tot een ontwerp waarbij de volledige verontreiniging, die zich hoofdzakelijk onder de gebouwen bevindt, volledig biologisch zal worden afgebroken. Hiervoor is door Waterslag een compleet nieuwe BEAT© installatie gebouwd, met hierin een bovengrondse anaërobe bioreactor waarin op locatie de benodigde DHC-bacteriën worden gekweekt bestemd voor de versnelling van de ondergrondse biologische afbraak.
Na aanleg van het systeem is de installatie aan de projectgroep gepresenteerd en opgestart. Volgens planning zal de gehele locatie binnen 4 maanden zijn voorzien van bacteriën en onze speciale koolstofbron.   

 


Neem voor meer informatie contact op met Gerard Borggreve

Bedrijfsleider In-Situ Saneringen
031653428252 stuur mij een email