Verdubbeling Europaweg-N316-Aansluiting A18

afgerond project
naar overzicht
Opdrachtgever
Gemeente Doetinchem, Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat
locatie
Doetinchem
start werkzaamheden
15-03-2021
geplande oplevering
Juli 2021

Project Omschrijving

De Europaweg is dé invalsweg van Doetinchem en leidt het verkeer vanaf de westelijke op- en afrit van de A18 naar de binnenstad en terug. Om de doorstroming te verbeteren en veiliger te maken wordt het deel tussen de snelweg en de spoorwegovergang vierbaans, over een traject over ongeveer 1,8 kilometer.

Vanaf 15 maart gaan wij samen met Hoornstra Infrabouw in opdracht van Gemeente Doetinchem, Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat starten met de verdubbeling aan de Europaweg te Doetinchem. De werkzaamheden zullen tot 23 juli 2021 gaan duren.

Het werk kent twee fases:
- De eerste is het deel tussen het spoor en het tankstation van TinQ en duurt tot eind april, begin mei.
- De tweede fase begint direct daarna en is vanaf het tankstation tot aan de snelweg. 

Afgesloten voor verkeer
,,In beide fases is het wegdeel – beide kanten op, dus van en naar de stad – afgesloten voor het verkeer", zegt een woordvoerder van de gemeente Doetinchem. ,,Het is het ingrijpendste wegwerk in Doetinchem in jaren. Aan de ene kant is vier maanden snel. Maar voor de gebruikers is het lang.”

Al het verkeer wordt omgeleid, bedrijven en de huizen van omwonenden blijven tijdens het werk bereikbaar. ,,Dat geldt ook voor het tankstation (halverwege het traject, aan de westzijde, HH)”, zegt de woordvoerder van de gemeente. ,,We hebben overleg gehad met vertegenwoordigers van de bedrijventerreinen en de binnenstad, om zo de overlast zoveel mogelijk te beperken en de beste omleidingsroutes aan te geven. Maar overlast is onvermijdelijk.”

Vanaf half maart wordt het verkeer al vanaf de A18 omgeleid. Afhankelijk van de plaats van bestemming kan dat zijn vanaf de op- en afrit bij Wehl of de oostelijke op- en afrit in Doetinchem.

Verkeerslichten bij de snelweg
Niet de hele Europaweg wordt verdubbeld. Bij het spoor gaat het verkeer verder op een tweebaansweg, die het verkeer over de Europabrug leidt naar de binnenstad, of naar de Keppelseweg, de route naar het noorden. 


Neem voor meer informatie contact op met Rob van Moerkerk

Projectleider
0642660669 stuur mij een email