Ga naar de inhoud

Herinrichting Deventerweg Gemeente Zutphen

Lopend project Deventerweg
Opdrachtgever Gemeente Zutphen
Locatie Deventerweg
Start Werkzaamheden 25-01-2021
Oplevering december 2021

Projectomschrijving

De Deventerweg in Zutphen weer veilig maken voor alle weggebruikers

Onderaan de pagina staan updates over dit project

In opdracht van gemeente Zutphen, gaat NTP de Deventerweg opnieuw inrichten. Het ontwerp is gemaakt met veel input van de bewoners en de omwonenden. Het belangrijkste voor de bewoners is het verbeteren van de verkeersveiligheid en het herstellen van de oude karakteristieke allure.

Veiliger voor iedereen

Vooral daardoor is er gekozen voor een dubbele bomenrij aan weerszijde van de weg. Wij gaan de weg versmallen om te hard rijdend verkeer af te remmen. Ook zal inhalen niet meer mogelijk zijn door de verhoogde middenas van de hoofdrijbaan. Voor fietsers komt er een vrij liggend fietspad en voetgangers kunnen straks over een verhoogd zebrapad veilig oversteken.

Duurzaam en circulair

De ventweg en het plantsoen krijgen nieuwe bestrating. De gebakken stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Ook worden er 6 Elektrische laadpalen aangelegd. De Deventerweg krijgt een duurzaam, vrij liggend fietspad met een ingebouwd verwarmingssysteem. Deze zal door stadswarmte verwarmd gaan worden.

Werkzaamheden in fases uitvoeren

Op 25 januari zijn de eerste werkzaamheden begonnen.
Meer informatie is te vinden op de speciaal hiervoor ontwikkelde app: ‘Deventerweg’ (te downloaden via Playstore of de Appstore)
Naar verwachting kan eind 2021 dit project worden afgerond.

Planning

  1. Fase 1

    Uitvoeringsfase

    Week 19 zijn we begonnen met de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de Deventerweg in Zutphen. Als eerste zijn we gestart met het opnemen van de asfaltverharding en de onderliggende fundering.

    De Deventerweg ondergaat een reconstructie waarbij de brede weg wordt versmald en waar ruimte wordt gemaakt voor een groenere omgeving.
    De omgeving zal worden ingericht met wadi’s  langs een rijbaan van gebakken bestrating. Op diverse plekken wordt ook het riool vervangen.

Neem voor meer informatie contact op met
André Sprukkelhorst
Projectleider