Skip to content

HOV Hollandweg

Lopend project Hollandweg
Opdrachtgever Gemeente Arnhem
Locatie Hollandweg
Start Werkzaamheden 16 mei 2022
Oplevering Eind augustus 2022

Projectomschrijving

In opdracht van de gemeente Arnhem start NTP op 16 mei met het project HOV (hoogwaardig openbaar vervoer) Metamorfosenallee – Hollandweg. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een busbaan, nieuwe bushaltes, vernieuwing van de fietspaden en het inrichten van een nieuw parkeerterrein.

Planning

Het werk is in vier fases opgeknipt:

  1. Fase 1 start op 16 mei. In deze fase wordt het nieuwe parkeerterrein ingericht.
  2. Fase 2 start op 20 juni. Tijdens deze fase worden de nieuwe bushaltes en fietspaden gemaakt.
  3. Fase 3 start op 25 juli. In deze fase worden op diverse plekken nieuw straatwerk aangebracht. Ook worden in deze fase de nieuwe boomplantvakken gemaakt.
  4. Fase 4 start op 8 augustus en duurt t/m 12 augustus. Deze fase zal vooral in de nacht plaatsvinden. Op het kruispunt Hollandweg – Metamorfosenallee wordt de bovenste laag asfalt aangebracht.

Werkzaamheden fase 1

Fase 1 bestaat uit het aanleggen van een nieuw parkeerterrein voor de Jan Hovingflat.
Deze fase kent 3 stappen.
Stap 1 bestaat uit het aanleggen van een tijdelijk parkeerterrein om te voorkomen dat er te weinig parkeerplaatsen zijn tijdens de uitvoering.
Stap 2 bestaat uit het aanleggen van het nieuwe parkeerterrein.
Tijdens stap 3 wordt de rijbaan die aansluit op het nieuwe parkeerterrein hersteld.

Tijdens deze werkzaamheden kunt u altijd bij de Jan Hovingflat komen.
Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10:00 en 14:00 uur zal een ‘buurtmaatje’ aanwezig zijn rondom het werkterrein om u te helpen waar dat nodig is. Ons buurtmaatje is te herkennen aan een oranje hesje met daarop een vraagteken.

Informatie

Wij delen informatie per brief, op deze projectwebsite en via de Omgevingsapp. De Omgevingsapp is binnenkort te vinden in de Google Play Store of de Apple App Store onder de naam “HOV Hollandweg”.

Voor vragen, meldingen of klachten kunt u contact opnemen met onze omgevingsmanager Pim Weijs. Hij is te bereiken via telefoon op 06 12 69 78 46 of via email p.weijs@ntp.nl.

Neem voor meer informatie contact op met
Pim Weijs
Omgevingsmanager