Ga naar de inhoud

HOV Westervoortsedijk – Oude Zevenaarseweg

Lopend project Westervoortsedijk
Opdrachtgever Gemeente Arnhem
Locatie Westervoortsedijk
Start Werkzaamheden 4 oktober 2021
Oplevering Juli 2022

Projectomschrijving

In opdracht van de gemeente Arnhem start NTP op 4 oktober met de herinrichting van de Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een busbaan, nieuwe bushaltes en vernieuwing van de fietspaden.

Planning

Het werk is in twee delen opgeknipt. Als eerste wordt de Westervoortsedijk uitgevoerd en wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond starten de werkzaamheden aan de Oude Zevenaarseweg. Op 4 oktober is NTP begonnen met de werkzaamheden aan de Westervoortsedijk.
De planning ziet er als volgt uit:

 • 10, 11 en 12 december vinden er weekendwerkzaamheden plaats (zie onder aan deze pagina “3211032-Brief voortgang”.)
 • Vanaf de weekendwerkzaamheden tot 10 januari wordt de Westervoortsedijk tijdelijk opengesteld voor doorgaand verkeer.
 • 11 Januari start fase 2. Deze fase duurt tot eind mei. In fase 2 wordt er gewerkt op de noordelijke rijbaan, van de Nieuwe Havenweg tot en met de Driepoortenweg.
 • In februari en maart 2022 vinden de werkzaamheden aan de Zevenaarseweg plaats.
 • Na dat de werkzaamheden op de Zevenaarseweg afgerond zijn, starten in maart de werkzaamheden op de Oude Zevenaarseweg.
 • Op 15 Juli zijn alle werkzaamheden afgerond

Geen doorgaand verkeer Westervoortsedijk

Op de Westervoortsedijk tussen de Snelliusweg en de Nieuwe Havenweg is op het parkeerterrein van de haven een tijdelijke verkeerssluis geplaatst. Hulpdiensten en lijnbussen kunnen erdoor. Vanwege de werkzaamheden is de helft van de rijstroken nog maar beschikbaar op de druk bereden Westervoortsedijk. Om te voorkomen dat het verkeer helemaal vast komt te staan en de hulpdiensten er niet meer langs kunnen, is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Hierdoor kunnen ambulance, brandweer en politie snel op locatie zijn.

Ook fietsers kunnen altijd langs het werk. Uw woning/bedrijf blijft uiteraard bereikbaar. We stellen omleidingsroutes in. Deze vindt u op deze projectwebsite of in de Omgevingsapp en geven we buiten met borden aan. In de onderstaande tekeningen ziet u de verkeerssituatie tijdens de fases.

Groen

Door de werkzaamheden verdwijnen helaas 53 bomen. Gelukkig blijven de karakteristieke bomenrijen grotendeels behouden en worden 77 nieuwe bomen geplant. Ook worden de bermen langs de Oude Zevenaarseweg breder en komt er minder verharding. Hiermee versterken we de groenstructuur en voorkomen we hittestress.

Update van de werkzaamheden

Bij de uitvoering van de werkzaamheden op de Westervoortsedijk is helaas vertraging ontstaan. Er is namelijk een oud hemelwaterriool aangetroffen dat we moeten vernieuwen. Ook voeren Vitens en Liander gelijktijdig werkzaamheden uit. Daardoor duurt het werk wat langer, maar hoeven we de weg later niet opnieuw af te sluiten.

Door de uitloop van de werkzaamheden zijn een aantal data verschoven op de planning. Op vrijdag 10 december wordt er na 19:00 gestart met de asfaltwerkzaamheden op de zuidelijke rijbaan van de Westervoortsedijk. Deze werkzaamheden duren tot en met zondag 12 december.
Voor de bereikbaarheid tijdens de weekendwerkzaamheden verwijzen wij naar het kopje verkeerssituatie & omleidingen “verkeerssituatie fase 10+11 december” en “verkeerssituatie 12 december”.

Na de weekendwerkzaamheden zullen de afzettingen op de zuidelijke rijbaan blijven staan in verband met afrondende werkzaamheden. Wel zal de rijbaan tussen de Snelliusweg en de Nieuwe Havenweg tijdelijk worden opengesteld voor doorgaand verkeer tot 10 januari. In fase 2 zal de weg weer doodlopend worden.

Op dinsdag 11 januari start fase 2. Er vinden dan werkzaamheden plaats op de noordelijke rijbaan van de Westervoortsedijk. Deze werkzaamheden zullen tot eind februari duren. Voor de bereikbaarheid tijdens fase 2 verwijzen wij naar het kopje verkeerssituatie & omleidingen “verkeerssituatie fase 2”
Wanneer fase 2 is afgerond zal de Westervoortsedijk in zijn geheel opengesteld worden voor het verkeer.
Begin maart starten de werkzaamheden aan de Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg. Deze werkzaamheden duren tot 15 juli.

Informatie

Wij delen informatie per brief, via deze website en via de Omgevingsapp. De Omgevingsapp is te vinden in de Google Play Store of de Apple App Store onder de naam “Westervoortsedijk Arnhem”.

Voor vragen, meldingen of klachten kunt u contact opnemen met onze omgevingsmanager Pim Weijs. Hij is te bereiken via telefoon op 06 12 69 78 46 of via email p.weijs@ntp.nl.

Planning

 1. Fase 1 en 2.1

  • Uitvoering week 39
  • Fase 1: uitvoering 4 oktober tot eind december 2021
  • Weekend 1: uitvoering 10, 11 en 12 december
  • Fase 2.1: uitvoering 11 januari tot eind februari 2022
  • Nacht 1: uitvoering maart 2022
  • Nacht 2: uitvoering maart 2022

   Downloaden van fase 1 en 2.1

 2. Fase 2, 3 en 4.1

  • Weekend 2: uitvoering maart 2022
  • Fase 3.1: uitvoering februari 2022
  • Fase 3.2: uitvoering februari t/m maart 2022
  • Weekend 3: uitvoering maart 2022
  • Fase 4.1A : uitvoering maart t/m juli 2022

   Downloaden fase 2, 3 en 4.1A

 3. Fase 4 en 2.2

  • Fase 4.1B: uitvoering maart, april en mei 2022
  • Fase 4.2: uitvoering mei en juni 2022
  • Fase 2.2: uitvoering juni 2022

  Downloaden fase 4.1B, 4.2 en 2.2

   

Neem voor meer informatie contact op met
Pim Weijs
Omgevingsmanager