Aanleg Microwoningen Meinerswijk

lopend project
naar overzicht
Opdrachtgever
Volkshuisvesting Arnhem
locatie
Meinerswijk Arnhem
start werkzaamheden
03-12-2018
geplande oplevering

Project Omschrijving

NTP heeft de afgelopen periode in opdracht van Volkshuisvesting het gebied in Meinerswijk in Arnhem bouw- en woonrijp gemaakt waar Tiny Houses worden geplaatst.

Circulariteit en duurzaamheid spelen bij dit project een grote rol. Voor ons was het een mooie uitdaging om mee te denken over passende infrastructuur rondom vernieuwende en tijdelijke woonunits voor Volkshuisvesting in Arnhem. Alles wat we hebben aangelegd is demontabel en opnieuw te gebruiken. Zo is er bewust gekozen voor hergebruikt kunststof riolering, zijn de paden gemaakt van puin afkomstig uit andere projecten en kunnen de betonplaten makkelijk verplaatst worden.

In de huisjes kunnen jongeren, toekomstige huurders van Volkshuisvesting, tijdelijk gaan wonen.

Bouwer Hodes heeft de woningen in een paar weken tijd gebouwd. Volkshuisvesting wil met de Tiny Houses binnen een relatief korte tijd extra aanbod realiseren voor jonge alleenstaande woningzoekenden tussen de 23 en 30 jaar oud. Deze groep valt vaak tussen het wal en schip als het gaat om een zelfstandige woning. Ze hebben onvoldoende meettijd om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en ze hebben te weinig inkomen voor een koopwoning. Toch willen ze graag op eigen benen staan. Projectontwikkelaar KWP is eigenaar van de locatie op Meinerswijk. Zij stellen de locatie tijdelijk beschikbaar aan Volkshuisvesting. KWP wil hiermee alvast een bijdrage leveren aan betaalbare woonruimte in Arnhem. KWP ontwikkelt Stadsblokken Meinerswijk tot een gemengde wijk waarin straks ook ruimte is voor betaalbaar wonen. Een mooie samenwerking.

Er is inmiddels een lijst met ruim 50 belangstellenden voor de Tiny Houses. Uit deze lijst belangstellenden selecteert Volkshuisvesting de eerste acht huurders

Neem voor meer informatie contact op met Matthijs Hokke

Projectleider ontwerp
0630157060 stuur mij een email