Sanering Spoor Zwolle

afgerond project
naar overzicht
Opdrachtgever
Noorderspoort
locatie
Station Zwolle
start werkzaamheden
01-05-2021
geplande oplevering
3 mei 2021

Project Omschrijving

We hebben spoor 12 van het station van Zwolle in opdracht van NoorderSpoort - Zwolse Alliantie Zwaluw (samenwerkingsverband tussen VolkerWessels en Prorail) gesaneerd. 

Hier is een ondiepe olieverontreiniging ontstaan door materieelstukken. De verontreiniging hebben we aangepakt d.m.v. chemische oxidatie door directe injecties. We voerden de directe injecties uit met onze onderaannemer Nocon Remediation.

NTP verzorgde de injectievloeistof en Nocon maakte de boringen in de grond waarop de injecties plaats vinden. In totaal hebben we 35 injecties gedaan en injecteerden we 25m3 injectievloeistof. In week 27 worden monsters genomen ter controle. Het oxidatiemiddel werkt langdurig en in meerdere fases.

De werkzaamheden zijn 24 uur per dag doorgegaan zodat het spoor dinsdag weer in gebruik kon worden genomen. Uiteindelijk hebben we in 48 uur onze werkzaamheden uitgevoerd, inclusief het inrichten en opruimen van het werkterrein. 

De werkzaamheden hebben plaatsgevonden op het spoor (eindpunt) van het zogenaamde “Kamperlijntje” over een lengte van 50 meter. Er is geïnjecteerd op een ondiepe zandlaag op een diepte van 1,5m-mv waarbij het geïnjecteerde traject maar 0,5 meter dik is. Dus een doelmatige en efficiënte uitvoering!

Neem voor meer informatie contact op met Bas van Andel

Projectleider
0642658532 stuur mij een email