Skip to content

Bodem

  1. Advies en uitvoeringsontwerp bodemsaneringen
  2. Grondsaneringen
  3. PFAS sanering
  4. Drugsafval sanering
  5. Grondwatersaneringen (pump en treat)
  6. Asbestgrondsaneringen
  7. In situ saneringen
  8. Grondbank (secundaire bouwstoffen)
  9. Duurzaam grondwaterbeheer

 

Specialisten in bodem

We zijn specialist op het gebied van bodemsanering, in-situ sanering en duurzaam grondwaterbeheer en werken voor opdrachtgevers door heel Nederland. Hoe complex uw project ook is, wij zoeken samen met u naar de beste oplossing. Persoonlijke benadering, kennis van de materie en resultaatgerichtheid kenmerken onze werkwijze en zorgen voor een soepel verloop van uw project.

Advies en uitvoeringsontwerp bodemsaneringen
Hoe complex uw project ook is, NTP vindt altijd een passende oplossing. NTP beschikt over een zeer
ervaren en deskundig team van specialisten op het gebied van bodem en in-situ saneringen.
IJzerschermen
Nulwaardig ijzer draagt bij tot het creëren van optimale omstandigheden in de ondergrond voor zowel chemische reductie als ook biologische afbraak van gechloreerde koolwaterstoffen.
PFAS sanering in grond en grondwater
Heeft u binnen uw bedrijfslocatie of binnen uw gemeente te maken met een PFAS probleem in de grond en/of in het grondwater? Ga dan het gesprek aan met onze bodemspecialisten om te kijken wat voor u de beste aanpak op maat is.
Drugsafval sanering grond en grondwater
Steeds vaker komt gedumpt drugsafval en/of het oprollen van een drugslab in het nieuws. Drugsafval vormt een groot risico voor mens, dier en natuur. NTP kan u helpen met het saneren van deze afvalstoffen.
Grondsaneringen
Onze specialisten in milieutechniek voeren grondsaneringen uit in opdracht van overheden, particulieren, projectontwikkelaars en bedrijven.
BEAT-concept
Het BEAT-concept (Bioreactor Enhanced Augmentation Technology) is een doorontwikkeling van het TCE-concept en de standaard voor het saneren van gebieden die verontreinigd zijn met gechloreerde verbindingen zoals Per en Tri.
Asbestgrondsaneringen
Wij zijn volledig uitgerust om asbest uit de bodem te verwijderen volgens de wettelijke voorschriften. We hebben ruime ervaring met grootschalige (binnenstedelijke) projecten.
Grondbanken (secundaire bouwstoffen)
In het kader van nuttig hergebruik van grond beheren we onder de naam Sanog en de Bree enkele grondbanken in de regio en zijn we medebeheerder van de grondbank Hengelo.
Directe injecties van substraten
Is de bodem waarin u dient te saneren slecht doorlatendheid? Dan zijn directe injecties de oplossing. Of het nu gaat om aerobe afbraak, anaerobe afbraak of chemische reductie of chemische oxidatie, NTP biedt voor iedere situatie een oplossing.
Chemische Oxidatie
Heeft u een bronlocatie waar hoge concentraties verontreiniging aanwezig zijn zoals PAK’s, aromaten, creosoten, minerale olie of VOCl’s? Dan is In Situ Chemische Oxidatie (ISCO) mogelijk de oplossing.
Biologische afbraak – aërobe techniek
NTP heeft vanaf de start van de bodemsaneringsoperatie in Nederland veel ervaring opgebouwd met aërobe afbraak. Een groot aantal van de saneringslocaties waar we ons werk uitvoeren zijn (voormalige) tankstations of brandstof op- en overslaglocaties.
Biologische afbraak – anaërobe techniek
NTP is gespecialiseerd op het gebied van anaerobe biologische afbraak van oplosmiddelen zoals de VOCl’s (vluchtige organochloorverbindingen).
Grondwatersaneringen (pump and treat)
Voor het saneren van grondwaterverontreinigingen hebben we een groot aantal mobiele zuiveringsinstallaties beschikbaar die via een telemetriesysteem op afstand worden bediend en gecontroleerd.
Neem voor meer informatie contact op met
Sander Heitbaum
Algemeen Directeur